Dallas Stars valuu NHL:ssä uhkaavasti väärään suuntaan ja nyt joukkue tarpoo jo kolmen pelin tappioputkessa. Viiden edellisen pelin saldo on vain yksi voitto ja kaksi pinnaa.

Keskiviikkoyönä vaikeudet konkretisoituivat uudelle tasolle, kun tähtipaidat taipuivat taalaliigan pohjasakkiin lukeutuvalle Montreal Canadiensille 3-5. Habsilla oli alla kuuden ottelun tappioputki. 14 edellisestä matsista oli irronnut vain yksi voitto.

Dallasin suomalaisia ei auta näyttää syyttävällä sormella tappiosta huolimatta. Roope Hintz ja Esa Lindell syöttivät maalin mieheen. Jani Hakanpää jäi tehoitta, mutta tehotilastoon merkittiin lukema +1.

Hintzin tilastoista esille nousee myös laukaisumäärä. Joukkueensa ykkösketjun sentteri ampui peräti yhdeksän kertaa, joka oli eniten kaikista pelaajista Tyler Seguinin kanssa. Habsin Sam Montembeault torjui hurjat 48 kutia.

Canadiensin Nick Suzuki ei säästellyt kehuissaan. Hyökkääjä kommentoi peliä NHL:n nettisivuilla.

– Hän pelasi uskomattoman hyvin ottaen joitain mielettömiä torjuntoja. Hänhän voitti pelin meille. Montembeault sukelsi joka paikkaan esittäen akrobaattisia torjuntoja. Hän oli pelin ykköstähti meidän näkökulmasta.

Ja niin oli raadinkin mielestä matsin tauottua.

Kummankin joukkueen tilanne on vähintäänkin tukala. Dallas on divisioonassaan nelossijaa perässä yhdeksän pinnaa, Habs puolestaan tarpoo Atlantin pohjilla jääden pudotuspeleistä pois. Sen uskaltaa sanoa ääneen jo nyt.

Tiesitkö? Tämän kauden kaikki NHL-ottelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Elisa Viihde Viaplayssa!

LUE KESKIVIIKKOAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Kovia juttuja kokenut NHL-hyökkääjä taas leikkauspöydällä ja sivuun viikoiksi – ”On käynyt läpi paljon kaikenlaista”

Voi voi sentään: Teuvo Teräväinen ja tulikuuma Jesperi Kotkaniemi tykittivät Tuukka Raskin vaihtoon – suomalainen kuittasi viileästi

Uran avausmaali ja NHL-pelin tähdistöön – Pikkuleijonien maailmanmestarilta nappisuoritus tarunhohtoisessa