NHL-seura Calgary Flamesin paidassa huimaan maalivireeseen yltyneen Andrew Mangiapanen nykyinen, rutkasti alahintainen sopimus päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Viihdyttävä taitolaituri on mättänyt alkukauden 34 pelissä komeat 18 maalia ja 21 tehopistettä. Tähän suhteutettuna miehen 2,425 miljoonan dollarin vuosipalkka onkin tällä hetkellä rutkasti alle markkina-arvon.

Pelaajan agentti Ritch Winter onkin nyt suututtanut jatkosopimusta kuumeisesti odottavat Flames-fanit tämän paljastettua Sporstnetin haastattelussa suositelleensa Mangiapanelle pitkän jatkosopimuksen sijaan lyhyttä – kenties vain vuoden mittaista jatkopahvia.

– Se mitä hänelle korostan, on kärsivällisyys. Hänen ympärillään on paljon kysymysmerkkejä. Kuten jääkö Johnny Gaudreau seuraan? Jääkö Chucky (Matthew Tkachuk)? Mutta ennen kaikkea, mitkä ovat mahdollisuudet muualla? Olet vuoden päässä pääsystä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi urasi parhaassa iässä 27-vuotiaana, Winter muistuttaa.

– Neuvoni on, että olisi parasta solmia lyhyt sopimus, joko välimiesmenettelyn tai neuvottelujen kautta. Nuorena pelaajana haluat parasta, haluat taistella Stanley Cupista. Edessä on samanlaisia päätöksiä, joita Marian Hossa teki solmiessaan lyhyitä sopimuksia, ensin Detroitiin ja sitten Chicagoon, Winter muistuttaa mestaruutta jahdanneen ex-slovakkitähden pätkäsopimuksista.

Mikäli Mangiapane tarttuu agenttinsa ehdotukseen vain vuoden sopimuksesta, saattaa miestä odottaa kesän 2023 vapailla markkinoilla todellinen mammuttitili.