Siirtomarkkinat NHL:ssä ovat jälleen lämpenemään päin – ainakin huhuja liikkuu jälleen loppuvuotta tiuhemmalla tahdilla.

NYIHockeyNow-sivusto uutisoi New York Islandersin olevan yksi isoihin peliliikkeisiin valmistautuvista NHL-seuroista. Sivuston toimittaja Stefan Rosnerin mukaan Islanders harkitsee jopa konkarimaalivahti Semjon Varlamovin kauppaamista ennen maaliskuun siirtotakarajaa.

14. kauttaan NHL:ssä torjuva 33-vuotias venäläinen on jäänyt tällä kaudella nuoren maanmiehensä Ilja Sorokinin kakkosmieheksi. Viisi miljoonaa dollaria kaudessa kesään 2023 asti tienaava Varlamov on torjunut kuluvalla kaudella vain yhdeksässä NHL-ottelussa (2,77 ja 91,0%). Varlamov kärsi alkukauden loukkaantumisista, mikä avasi Sorokinille viimein paikan lunastaa ykkösmaalivahdin paikka Islanderissa.

– Mikäli Islanders on todella jäämässä ulos pudotuspeleissä, Varlamovin kauppaaminen antaisi seuralle merkittävää pelivaraa palkkakaton saralla, Rosner muistuttaa.

Toimittaja lisää Varlamovin toimineen varsinkin viime kaudella tärkeänä mentorina Pohjois-Amerikkaan saapuneelle entiselle KHL:n tähtivahti Sorokinille, joka vaikuttaisi olevan nyt valmis haasteeseen joukkueensa vastuuvahtina.

– Varlamovin otteet ja kokemus antoivat Sorokinille mahdollisuuden kasvaa vastuuseen rauhassa ilman, että hänet olisi heitetty suoraan altaan syvään päätyyn, toimittaja painottaa.

Nykyisellään Islanders maksaa maalivahtikaksikolleen melko tuhtia korvausta, sillä 26-vuotias Sorokin tienaa tästä kaudesta neljä miljoonaa taalaa. Venäläinen pelaa parhaillaan kolmivuotisen sopimuksensa ensimmäistä kautta. Sorokin on torjunut tällä kaudella 20 ottelussa vakuuttavin tilastoin 2,46 ja 92,5.

Ainakin Edmonton Oilersin tiedetään metsästävän parhaillaan uutta ykkösvahtia. Kallispalkkainen Varlamov saattaa tosin olla tukalassa palkkakattotilanteessa kärvisteleville öljymiehille turhan kallis vaihtoehto.