Shane Wright on ollut koko kauden liki sementoitu tulevan NHL-varaustilaisuuden ykköspaikalle. Odotettua heikompien esitysten myötä kymmenen TSN:n haastatteleman NHL-skoutin joukosta yksi on sitä mieltä, että hän ei ole enää ensi kesän NHL-draftin ykkösnimi.

— Hän oli loistava alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa viime vuonna, mutta otanta oli todella lyhyt, Wrightin sivuuttanut NHL-kykyjenetsijä pohtii. Olen huolissani dominoinnin puutteesta hänen pelissään tällä kaudella. Minusta Ivan Miroshnitshenkolla on korkeampi potentiaalinen yläraja.

Monen muunkin kollegan mielestä Wrightin otteet ovat jättäneet paljon toivomisen varaa, mutta muut eivät vielä näe kenenkään muunkaan olevan sen paremmalla tasolla.

Muiden NHL-kykyjenetsijöiden kommentteja Wrightista:

— Hänen sitoutuneisuutensa on ollut hyvää, mutta tehokkuutensa pettymys. Kokonaisuutena voisin sanoa hänen olevan keskimääräistä parempi lupaus, mutta ei tasolla, jolla ykkösvarauksen kuvittelisi pitävän olla.

— Hän ei ole pelannut tarpeeksi päättäväisesti. Hän ei ole kannatellut joukkuettaan, eikä ollut tarpeeksi kilpailullinen kaksinkamppailuissa. Hänen todella täytyy parantaa kauden jälkimmäisellä puolikkaalla.

— Vain kohtuullinen näkemissäni otteluissa.

— Hänen otteensa eivät ole olleet millään tavalla erityisiä. Hänen pelissään ei ole paljon energiaa tällä hetkellä.

— Hän ei ole pelannut samalla tarmolla ja intohimolla kuin menneinä vuosina. Jos hän pelaa samalla tavalla kuin alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa viime vuonna, hän juoksee pois varaustilaisuudesta ykkösvarauksen kanssa.