SaiPa pääsi sunnuntaivapaille todennäköisesti hyvin mielin, kun joukkue kaatoi perjantaina Porissa Ässät 6-5 ja perään kotona KooKoon 4-3. Joukkue keräsi kuusi pinnaa ja esimerkiksi Henri Hietala sekä Marc-Olivier Roy avasivat uransa maalihanat.

Hietala oli esillä eräässä toisessakin yllättävässä tilastossa. Pakki nimittäin otti SaiPan koko viikonlopun ainoan jäähyn. Se tuomittiin KooKoo-ottelun toisessa erässä.

– Liikuttiin varmasti hyvin, niin ei tarvinnut roikkua. Emme olleet liikkeessä perässä, koko liigauran 140 ottelua jäähyittä pelannut Tino Metsävainio mietti kurinalaisuuden taustoja.

Kyllä, KooKoota vastaan kauden toisen maalinsa iskenyt hyökkääjä ei ole jäähyillyt koko liigauransa aikana. Pelaajatilastoihin erikoistuneen Eliteprospectsin mukaan edelliset jäähyminuutit on kirjattu pelaajalle kaudella 2017-18 Mestis-joukkue RoKin paidassa.

– Näitä (SaiPan kurinalaisuuden piirteitä) on varmaan itsellänikin taustalla. Mailan kanssa tulee oltua huolellinen, mutta onhan se jäähyttömyys pieni ihme, pelaaja kummasteli omaa tilaansa.

SaiPalla on mainiosta viikonlopusta huolimatta kiivettävänä valtava vuori pudotuspelipaikkoja mietittäessä. Viimeiselle jatkajan paikalle on matkaa 16 pinnaa, ja pelejä lappeenrantalaisilla on jäljellä 18 kappaletta.