Vaasan Sportissa viime kaudella käyneen hyökkääjä Patrik Karlkvistin aika Liigassa ei ottanut sujuakseen alkuunkaan. 29-vuotias ruotsalainen jäi kahdeksassa pelissä pisteittä, ja hän suuntasikin takaisin Ruotsiin.

Sen jälkeen Karlkvist on ollut taas mainiossa liidossa. Viikolla hän rikkoi Ruotsin pääsarja SHL:ssä jo 40 pisteen rajan, kun kauden 36 ottelua ovat tuoneet maagiset pisteet 23+17=40. Tehotilasto on komeasti 10 pinnaa plussalla.

TV4 Hockey

@TV4_Hockey
Blir det 30 mål för Patrik Karlkvist?🤯

Karlkvistin Oskarshamn keikkuu SHL:ssä kuudentena, eli viimeisellä suoralla puolivälieräpaikalla. Pelaaja on pistepörssin kakkosena, kaksi pinnaa Frölundan megatähti Ryan Laschia (7+35=42) perässä. Maalipörssiä ruotsalainen johtaa.

Erikoista sinänsä, että Sport-visiitti oli kolmenkympin nurkkia lähestyvälle pelaajalle ensimmäinen aikuisten pääsarjassa ja lisäksi ulkomailla.

Nyt vauhti on ollut siis todella mainiota menneisyyteen ja miesten pääsarjapelien vähyyteen nähden.

Ruotsin pääsarjan pistepörssin kärkikympin joukkoon yltävät mainittujen nimien lisäksi muun muassa Jokereista tuttu Luulajan Linus Omark (13+22=35) ja Tapparassa käynyt Frölundan Michael Spacek (6+27=33).

SHL-sesonki jatkuu sunnuntaina.