SKA Pietarin päävalmentajaksi yllättäen ja hämmästyttävästi nousseen Roman Rotenbergin debyytti uudessa virassa taittui tiistaina mainiosti. SKA tuhosi kiinalaisen Kunlunin 5-1-numeroin ykköstähtenään yllätysnimi.

Leo Komarov oli noussut kolmosketjun keskeltä ykkösen sentteriksi ja suomalainen latoi tuolla tontilla peräti kaksi maalia. Komarov niittasi SKA:lle 0-1- ja 1-4-maalit. Ne olivat hyökkääjälle kauden toinen ja kolmas, ja nyt suomalaisen saldo 17 pelissä on 3+1.

KHL:n kaksinkertainen mestari, maailmanmestari ja olympialaisten pronssimitalisti palasi KHL:ään täksi kaudeksi NHL:stä.

SKA on kerännyt kauden 45 pelistä jo 64 pinnaa. Kun niillä irtoaa läntisen konferenssin kärkipaikka ja pian myös pudotuspelipaikka, ei valmentajan vaihdolle ollut minkäänlaisia urheilullisia perusteluita. Kunlun tarpoo idän viimeisenä ja sen kausi loppuu 11 runkosarjaottelun kuluttua.

Liikemies, miljardööri, uusi päävalmentaja Rotenberg puolestaan kuuluu SKA:n johtoportaaseen. Entinen päävalmentaja Valeri Bragin jatkaa venäläissuomalaisen taustoilla muissa valmennustehtävissä.