Liigassa TPS:n riveissä vuosien 2007 ja 2009 välillä ihastuttanut maalivahti Alexander Salak purkaa sopimuksensa nykyisen seuransa kanssa, kirjoittaa jääkiekkotoimittaja Ondrej Kuchar.

Viime kaudesta saakka kotimaansa Tshekin pääsarjassa pelaavan Sparta Prahan maalilla torjunut 35-vuotias maalivahti on pelannut kuluvalla kaudella 23 ottelua torjuntaprosentilla 90,0 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,62.

Salak saapui Suomeen ja Jokipoikien Mestis-joukkueeseen kaudeksi 2006-07. Tämä jälkeen kaksi kautta Liigassa viettänyt maalivahti siirtyi kaudeksi 2009-10 Pohjois-Amerikkaan ja Florida Panthersin organisaatioon. Miehen NHL-ura jäi lopulta vain kahden ottelun mittaiseksi.

Kolmesti Tshekkiä MM-kisoissa edustanut Salak on pelannut urallaan lisäksi Ruotsin SHL:ssä sekä ruplaliiga KHL:ssä.

Salakin uusi seura on tiettävästi SHL:n jumbojoukkue Djurgården.