NHL:n ”suomalaisjoukkueisiin” lukeutuvan Dallas Starsin tähtipuolustaja John Klingberg on avannut syitä lauantaina julkisuuteen tulleen siirtopyyntönsä taustalta.

Parhaillaan jo kahdeksatta kauttaan Starsin takalinjoilla luutiva ruotsalainen paljastaa medialle, että siirtopyynnön taustalla on seurajohdon vitkuttelu jatkosopimusneuvottelujen suhteen.

– Tilanne (jatkosopimusneuvottelujen osalta) on hiljentynyt hiljentymistään. Pelaajana en tunne oloani arvostetuksi tilanteessa, jossa he eivät edes neuvottele kanssamme. Puhuimme agenttini kanssa GM:lle joitain kuukausia sitten. Hän (GM Jim Nill) vahvisti, että voimme aloittaa neuvottelut muiden seurojen kanssa kartoittaaksemme tilannetta.

– En vaadi heitä tekemään treidiä välittömästi. En aio valehdella. Viime vuodet ovat olleet turhauttavia. Olen tehnyt seuralle selväksi haluni jatkaa täällä, 29-vuotias puolustaja vaikeroi.

Ruotsalaistähti paljastaa saaneensa Starsilta yhden jatkosopimustarjouksen.

– He tekivät yhden tarjouksen aikoja sitten, mutta asiat eivät ole edenneet tämän jälkeen. Olemme agenttini kanssa yrittäneet pyöritellä sopimuksen pituutta, numeroita ja muuta. Olemme yrittäneet tulla heitä vastaan monin eri tavoin. En tiedä, mitä he suunnitelevat ja onko heillä kiinnostusta pitää minua riveissään. Heidän onkin nyt tehtävä päätöksensä sen suhteen, näkevätkö he minut Starsin pelaajana myös tulevaisuudessa, Klingberg antaa painetta seurajohdolle.

Klingberg myöntää ymmärtävänsä NHL:n raa’an bisnespuolen. Miehen kärsivällisyys seurajohtoa kohtaan on silti koetuksella.

– Loppupeleissä kyse on bisneksestä. Ymmärrän sen molemmin puolin pöytää. Minun on myös pidettävä huoli omasta tilanteestani. Halusin jatkosopimuksen jo viime kauden päätyttyä. He halusivat odottaa vapaiden markkinoiden ja varaustilaisuuden yli ja ymmärsin tämän. Samaan aikaan minusta tuntuu, että olen todistanut heille kahdeksan vuoden aikana sen, millainen pelaaja olen, Klingberg lataa.

Kokenut puolustaja on pelannut Starsin paidassa 504 runkosarjapeliä ja tehnyt niissä kunnioitettavat 334 (66+278) tehopistettä. Tällä kaudella pienemmälle vastuulle jäänyt taituri on merkkauttanut 26 peliin tehot 1+16=17.

Klingberg kuittaa nykyisestä, kesällä umpeutuvasta sopimuksestaan 4,25 miljoonaa dollaria kaudessa.