Lauantaiyönä Chicago Blackhawksin numeroin 6-4 kaatanut Colorado Avalanche on marssinut NHL:ssä tämän vuoden puolella vakuuttavalla tavalla voitosta toiseen. Joukkue on kokenut vuoden 2022 aikana yhden ainoan tappion – ja sekin on tullut jatkoajalla.

Tammikuussa vielä yhden matsin pelaava Avs on voittanut tämän kuun aikana hämmästyttävästi 14 ottelua. Tuo määrä on historiallisen kova koko taalaliigan historiaa selaamalla.

Enemmän voittoja kalenterikuukauden aikana ovat ottaneet vain Boston Bruins (15) ja Pittsburgh Penguins (15). Joukkueet kykenivät urotekoihin viime vuosikymmenellä. Coloradon kanssa samaan puolestaan ylsi Columbus Blue Jackets joulukuussa 2016.

Yksi vireen syy on lähellä NHL:n pistepörssin kärkipaikkoja painiva Nazem Kadri. Hän on latonut kasaan 40 syöttöpinnaa vain 39 ottelussa, ja se on peräti neljänneksi pienin ottelumäärä kautta Coloradon ja Quebec Nordiquesin historian.

Nopeammin 40 syöttöön ovat pystyneet Peter Forsberg (31 pelattua ottelua), Mikko Rantanen (32) ja Peter Stastny (36).

Coloradon, Kadrin ja kumppanien liito on siivittänyt joukkueen läntisen konferenssin selvään ykkössijaan. Nashville Predators seuraa kakkosena seitsemän pisteen päässä ja kaiken lisäksi kolme matsia enemmän pelanneena.