Colorado-luotsi alkoi ylistämään Mikko Rantasta huikein sanakääntein – yksi piirre ihastuttaa erityisesti: “Jos tämä ei toimi, kykenee etsimään toisen vaihtoehdon”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen nousi sunnuntain vastaisen yön kierroksen kärkinimien joukkoon. Pelaaja nakutti Toronto Maple Leafsia vastaan 5-4-jatkoaikavoitossa peräti neljä syöttöpinnaa reilun 25 minuutin peliajalla. Tehotilasto jäi kolme pinnaa plussalle.

Suoritus oli kokonaisvaltaisesti erinomainen ja päävalmentaja Jared Bednar kehui pelaajaansa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kiertelemättä. Rantasen yksi suurimmista vahvuuksista on se, että hän osaa löytää keinoja rakentamaan vaarallisia maalipaikkoja.

– Rantanen on ulottuva ja vahva pysymään kiekossa, vaikka vastustaja olisikin iholla ahdistamassa. Jos tämä ei toimi, Rantanen kykenee etsimään toisen vaihtoehdon.

– Jos tämäkään ei pure, kykenee hän löytämään kolmannen tai neljännen vaihtoehdon. Nyt pelissä hän löysi eräässä maalissa (Gabriel) Landeskogin tietäen, että Landeskog oli oikeassa paikassa.

Rantasen iso koko nousi myös esille. Suomalaisella on taitoa, liikkumiskykyä – vaikka vastustaja selässä. Rantanen on kuulemma vain vankistunut vuosien saatossa.

Nousiaisista maailmalle ponnistaneen tähden pistetahti on ollut suorastaan vallaton. Keskisessä divisioonassa kolmantena keikkuvan Avsin ykköstykki on latonut 28 pelissä peräti 40 (16+24) pistettä. Tehotilasto näyttää peräti lukemaa +18.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Neljä suoraa voittoa koko kaudella? Suomalaiskolmikko lisäämässä NHL:n katastrofijoukkueen kauheaa kurimusta – ”Emme pelanneet hyvin”

NHL:n ykkösvaraus jäi monttu auki tuijottamaan valotaululle: Tätä Joonas Korpisalon torjuntaa ihastellaan NHL-piireissä – ”Henkeäsalpaava”

No voi rähmän rähmä sentään: Ruotsalaispelaaja teki NHL:ssä karun ja puhtaan oman maalin – omiin osuneen johtoasema suli katkerasti tappioksi


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.