Paluun Liigaan tehnyt ja ensimmäistä kauttaan Lahden Pelicansin riveissä pelaava Teemu Eronen pelaa todellista tykkikautta lahtelaisten takalinjoilla. Hän osui jälleen tolppien väliin perjantaina, kun Pelicans hävisi KalPalle lukemin 4-3 Kuopiossa.

31-vuotiaan Erosen tämän kauden tehopisteet ovat nyt 27 ottelun jälkeen upeat 12+10=22. Hän johtaa puolustajien maalipörssiä selkeällä erolla muihin ja pakkien pistepörssistä hän löytyy toiselta sijalta.

Puolustajan tämän kauden maalitahti on todella poikkeuksellinen. Kukaan puolustaja ei ollut aiemmin onnistunut iskemään 2000-luvulla 12 maalia kauden 27 ensimmäiseen otteluunsa. Edellisen kerran vastaavanlaiseen suoritukseen on ylletty kaudella 1996-97, jolloin siinä onnistui HPK:n Tom Koivisto.

Eronen ei ole aiemmalla urallaan ylittänyt kymmenen maalin rajaa runkosarjassa yhden kauden aikana. Liigassa hän on pelannut aiemmin myöskin HIFK:n ja Jokerien riveissä, minkä lisäksi mieheltä löytyy kokemusta KHL:stä ja SHL:stä.

Liiga

@smliiga
#PelicansFi'n puolustaja Teemu Eronen iski perjantaina jo kauden 12. maalinsa. Erosen syyskauden maalintekotahti on ollut poikkeuksellinen: viimeksi yhtä paljon maaleja 27 pelatun ottelun jälkeen on puolustajien vertailussa tehnyt HPK:n Tom Koivisto kaudella 1996-97.
#Liiga