Pekka Virta nosti esiin SaiPan positiivisen seikan, joka kertoo samalla karua kieltä: “Menivät heittämällä muutaman ammattipelaajan ohi”

© Kuva: Juha Tamminen

Syksyllä Rauman Pitsiturnauksen voittaneen SaiPan liigakausi on ollut vähintään kaksijakoinen. Tähtivahti Niclas Westerholm ja hyökkääjä Ville Petman rynnivät erinomaisten otteidensa ansiosta EHT:n Karjala-turnaukseen, mutta joukkuetasolla vahvemminkin voisi mennä.

SaiPa keräsi syyskaudella 33 pelissä 32 pinnaa, ja viimeiseen pudotuspelipaikkaan oli matkaa ennen viime maanantain rästipelejä jo 13 pistettä.

Lukon Suomen mestaruutta keväällä juhlinut SaiPa-luotsi Pekka Virta veti lappeenrantalaisten syyskauden viimeisiä vaiheita pakettiin joukkueensa joulutaukoa edeltäneen matsin jälkeen. Hän jakoi puheessa sekä kehuja että rapaa.

– Positiivinen asia – joskin samaan aikaan negatiivinen asia – on se, että tulee tuolta loppusarjasta ulos jääneestä A-juniorijoukkueesta kuka tahansa, niin puolustajat menivät heittämällä muutaman ammattipelaajan ohi. Positiivista on se, että on tuon tyyppistä luonnetta, Virta mietti Liigan nettisivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Negatiivista on se, että miten ollaan tultu tähän tilanteeseen. Siihen pitäisi saada muutos aikaiseksi – junnujen panoksesta ei ole valittamista.

– Muutoksia tarvitaan edelleen, sen tiellä jatketaan. Nyt puhalletaan vähän aikaa. Ollaan iloisia siitä, että nuorten maajoukkueissakin on pelaajia. Se on yksi asia, mikä on näissä hommissa tärkeää pienille seuroille. Muuta onnistumista ei tänään (16.12. Ilves-tappiossa 2-4) tullut.

Ilves-pelissä SaiPan pakiston ”poikkeuksellisia nimiä” olivat Henri Hietala ja Aapo Sarell.