Pekka Virralta hämmästyttävä paljastus terveysviranomaisten koronarokotustoiminnasta – ”Ensihoitaja päätti kohtaloni tässä kaupungissa”

© Kuva: Juha Tamminen

Kiekon ystävät muistavat nykyisen SaiPa-luotsi Pekka Virran viime kauden olleen Lukossa täynnä ikimuistoista draamaa. Lukko liiti läpi kauden vahvasti Suomen mestaruuteen asti, vaikka luotsi joutui olemaan sivussa koronaviruksen takia.

Se vei mestarin sairaalahoitoon asti, ja ratkaisevan TPS-pelin tauottua Virta oli hakemassa ansaittua kultamitalia lisähappilaitteen kanssa. Nyt hän on yrittänyt saada Lappeenrannassa rokotetta, mutta se ei ole yllättäen ollutkaan helppoa.

– Lappeenrannassa on vaikea saada rokotuksia, olen koko viikon yrittänyt saada aikaiseksi. Paikallinen päällikkö päätti, että minun Turun lääkäritodistuksella ei juurikaan ollut virkaa Lappeenrannassa. Täällä on sen verran kovemmat lääkärit ja päälliköt, luotsi aloitti puheensa Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisudessa.

Luotsi puhui aiheesta SaiPan perjantaisen Ilves-pelin jälkeen.

– Ensihoitaja päätti kohtaloni tässä kaupungissa. Täytyy etsiä seuraavaa kaupunkia. Sekin on aivan käsittämätöntä. Niin kauan kuin pikku-ukoille annetaan valtaa, tulee huonoja päätöksiä.

Virta, jos joku tietää taatusti, minkälainen tauti koronavirus pahimmillaan on.

– Korona tekee omat haasteensa, pitää olla viisas kokoontumisten suhteen. Pitää pitää huoli riittävästä testauksesta, ja ettei jouduttaisi karanteeniin. Pelaajia on karanteenissa, se on huono tilanne, luotsi painotti.