Pelicansin Jiri Smejkalia ei ole tunnistaa, kun vertaa hänen viime aikojen otteitaan edelliskauteen. Tshekkitähti on iskenyt kauden 20 ottelussa 26 tehopistettä.

Viime kaudella Smejkal pelasi Tapparassa. Hän keräsi saman pistesaaliin 48 ottelussa.

MTV:n haastattelussa Smejkal muisteli aikaansa kirvesrinnoissa. Hän oli varsin kriittinen valmennusta kohtaan ja etenkin sitä, miten tutkapari Michael Spacekia kohdeltiin.

– 10–15 pelin jälkeen jotain tapahtui. En tiedä, tekikö Michael jotain vai mistä se johtui, mutta valmentaja vähän kuin jätti hänet joukkueen ulkopuolelle, Smejkal kertoo.

– Sitten tuli tauko ja me aloimme harjoitella niin kuin kesällä harjoitellaan. Kaikki olivat todella väsyneitä eikä siitä ole minun mielestäni kauheasti hyötyä. Siinä kohtaa Michael lähti takaisin Tshekkiin. Se oli minulle huono juttu, koska pelasimme todella hyvin yhteen, kuten pelaan nyt täällä Lukasin kanssa.

Smejkal ei ollut järin tyytyväinen päävalmentaja Jussi Tapolaan.

– En oikeasti tiedä, oliko sillä valmentajalla jotain meitä tshekkipelaajia vastaan, Smejkal naurahtaa.

– Meitä oli joukkueessa neljä ja kaikilla oli jotain ongelmia. Minusta ei kuitenkaan tunnu, että kukaan meistä olisi ollut se ongelma. Nyt siellä ei ole taas yhtään tshekkiä. Se oli vähän outoa.