Mediajättä Sportsnetin toimittaja Mark Spector näkee, että NHL:ssä loistavan alkukauden jälkeen pahasti reitiltään luisunut Edmonton Oilers kartoittaa uusia vaihtoehtoja hyökkäykseensä.

Spectorin mukaan liipasimella on nyt varsinkin 23-vuotias hyökkääjätaituri Kailer Yamamoto, jolta odotetaan vielä paljon enemmän tehokkuutta.

173-senttinen ja 69-kiloinen yhdysvaltalaishyökkääjä on Spectorin mukaan käyttökelpoinen vain Oilersin kahdessa kärkiketjussa.

– Hän on aivan liian pieni kahteen alempaan hyökkäysketjuun. Joukkueesta löytyy ennestään oikealta laidalta Kassian ja Sceviour. Yamamoto taistelee kovaa ja riistää kiekkoja, mutta en usko hänen jäävän Oilersiin alempien ketjujen hyökkääjäksi. Yamamoto ei kuitenkaan vielä ole vakiinnuttanut paikkaansa NHL:n kärkiketjuissa. Hän on tarjoillut tällä kaudella vain kaksi syöttöpistettä NHL:n maalipörssin kärkinimen vierellä. Sen lisäksi hänellä on viisi maalia, mutta hän on jättänyt järjettömän määrän laukauksia käyttämättä, Spector analysoi.

Spector näkee yhtenä vaihtoehtona Yamamoton kauppaamisen toiseen NHL-seuraan.

– Jos Yamamoto parantaa pistetahtiaan, hän jää joukkueeseen. Jos mikään ei muutu, hänet kaupataan mahdollisesti Seattle Krakeniin. Tämä kauppa voisi sisältää Mason Appletonin tai Carson Soucyn.