Näkökulma: Liigassa on räjähtämässä todellinen koronapommi – pelit on laitettava tauolle loppuvuodeksi

Liigan runkosarjaa ennätettiin pelata noin puoliväliin saakka ennen ensimmäisiä suurempia vaikeuksia pelaajien koronavirustartuntojen kanssa. Nyt Liigan tulee toimia nopeasti, ennen kuin hallitsematon koronapommi räjähtää käsiin.

Porin Ässien ja Mikkelin Jukureiden joukkueet ovat jo karanteenissa joukkueissa todettujen koronatartuntojen takia. Ässien tartuntaketju vaikuttaa olevan peräisin nimenomaan ottelusta Jukureita vastaan.

Tartuntojen todennäköinen ajankohta tarkoittaa, että myös Lahden Pelicansin ja Rauman Lukon joukkueet ovat todennäköisesti altistuneet virukselle otteluissa Ässiä vastaan. Jo hieman heikentynyt rokotesuoja ja uudet variantit mahdollistavat nopean koronatilanteen heikkenemisen Liigan sisällä, jos toimiin ei ryhdytä heti.

Liigan tauolle jääminen vuodenvaihteeseen asti saattaa kuulostaa hyvin radikaalilta. Se saattaisi kuitenkin olla tarjolla olevista vaikeista ratkaisuista kaikkein järkevin.

Koko Suomen heikentynyt koronatilanne saattaa tarkoittaa kiristyviä yleisörajoituksia käytössä olevasta koronapassista huolimatta. Liigaseuroilla ei ole enää varaa pelata otteluita suljetuin ovin.

Käänne parempaan saattaa kuitenkin tapahtua nopeastikin. Vuoden vaihteen jälkeen yhä useampi ihminen on saanut kolmannen rokoteannoksen. Myös rajoitukset ja joululomat ovat ehtineet vaikuttaa tautitilanteeseen positiivisesti.

Esimerkiksi Lukko joutui jo lusimaan yhden karanteenin. Koko Liigan tauolle jättäytyminen estäisi suuret erot joukkueiden välisissä ottelumäärissä.

Myöskään Leijonille tai muille maajoukkueille pelaajiaan menettäneet joukkueet eivät kärsisi pelaajapulasta suhteessa muihin.

Tauolla varmistettaisiin kaikille parempi ja tasapuolisempi loppukausi.

Eetu Pennanen
Twitter: @eetupennanen

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.