Liigaottelu aikaistui koronarajoitusten takia yhdellä päivällä – kansanedustaja: “Eikö se korona tartu vielä maanantaina?!”

© Kuva: Taneli Niinimäki

Liigassa on nähty koronaviruksen tuomia erikoisuuksia esimerkiksi otteluohjelmassa. Milloin matsit alkavat keskellä arkea poikkeuksellisiin kellonlyömiin, milloin ottelut siirtyvät todella lyhyellä varoitusajalla aikaisempaan tai myöhempään ajankohtaan.

Jälkimmäisestä nähtiin esimerkki, kun HIFK:n kotipeli Ässiä vastaan siirtyi tiistailta maanantaille. Tämä siksi, että Uudellamaan tiukemmat koronarajoitukset astuvat voimaan tiistaina. Siitä lähtien HIFK ei enää voi ottaa katsojia kotimatseihin 17. tammikuuta asti.

Erikoislääkäri ja SDP:n kansanedustaja Aki Linden twiittasi aiheesta maanantaina.

– HIFK aikaistaa pelinsä Ässiä vastaan tiistailta maanantaille, koska maanantaina saa vielä ottaa hallille yleisöä, mutta tiistaina ei saisi Etelä-Suomen AVIn koronarajoitusten takia. Eikö se korona tartu vielä maanantaina?! Linden kyseli.

Se on selvää, että liigaseurat ovat olleet enemmän ja vähemmän pulassa. Usea seura on kertonut suomalaismedioille, ettei pelaaminen ilman yleisöä ole enää mahdollista pitkässä juoksussa.

Helsinkiläisjoukkueen peleissä ihmisten käytös on ollut syksyllä säntillistä, eikä ainakaan erätauoilla silmiin ole sattunut järjestyshäiriöitä. Maskeja ja käsidesejä on käytetty, palveluihin on jonotettu olematta toisen iholla – nykytilanne huomioiden. Jutun kirjoittaja on tehnyt havainnot syksyn aikana noin 5-10 helsinkiläisten liigapelissä.

HIFK:n ja Ässien kohtaaminen on siinä mielessä herkkupala, että ensiksi mainittu johtaa Liigaa. Pata puolestaan on toki jumbona, mutta samalla se lähti vuoden viimeiseen viikkoon kolmen ottelun voittoputkessa.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️