Maalivahti Veini Vehviläinen on ollut tällä kaudella ruotsalaisen SHL-joukkue Brynäsin tolppien välissä hyvässä iskussa. Pelaaja on kopannut pikkumustia 25 ottelussa 90,8 prosentin tarkkuudella, ja päästettyjen maalien keskiarvo on hieno 2,35.

Viime aikoina vire on ollut kuitenkin ensiluokkaista. Sarjassa 11:ntenä keikkuva Brynäs voitti joulun ympärillä kolme peliä putkeen luvuin 4-0, ja nuorten maailmanmestari torjui näissä jokaisessa ottelussa.

Nollataika murtui uudenvuoden aatonaattona Färjestadin Suomen maajoukkuemies Jesse Virtasen iskettyä pikkumustan maaliin tämän joukkueen 3-1-voitossa. Vehviläinen suhtautui huimaan ennätysmahdollisuuteen tyynesti.

– En edes tiennyt tuosta, ennen kuin joku sattui mainitsemaan siitä Örebro-ottelun jälkeen. Ja itse asiassa en välitä tuollaisesta niinkään paljoa. Ei siinä mitään. Haluan vain voittaa otteluita. Ja jos onnistumme siinä, olen onnellinen. Siinä kaikki, Vehviläinen oli sanonut Gefle Dagbladille.

Suomalaisen nollaputki kesti 193 minuuttia ja 47 sekuntia. Ruotsin ennätystä pitää hallussaan Alexander Salak, joka on suomalaisille kiekkofaneille tuttu nimi TPS:n paidasta. Hän piti nollat putkeen 204 minuuttia ja 48 sekuntia.