Vegas Golden Knightsin maalivahti Robin Lehner antoi Twitter-tilillään kohahduttaneen lausunnon. Hän ei ole lähdössä edustamaan Ruotsia olympialaisiin.

Lehner on yksi kolmesta ruotsalaisesta ykkösvahdista NHL:ssä. Muut ovat Jacob Markström ja Linus Ullmark, joka on kärsinyt tälläkin kaudella loukkaantumisista. Lehnerille olisi siis ollut Tre Kronorin maalilla kovasti kysyntää.

– Joukkueemme pelasi tänään hyvin. Minun on otettava esiin se asia, etten lähde olympialaisiin. Olen todella pettynyt ja tämä on vaikea päätös, sillä tällainen mahdollisuus tulee vain kerran elämässä. Todellisuus on se, että lähteminen ei olisi ideaalia mielenterveydelleni, Lehner kirjoittaa.

– Meni kauan aikaa, että sain päätöksen tehtyä yhdessä psykiatrini ja perheeni kanssa. Hyvinvointini on tultava ensin ja karanteenit ja tietämättömyys, jos saan positiivisen testituloksen, ovat liian iso riski minulle. Ruotsilla on hyvä joukkue ja Markström on peto. Toivon, että ihmiset ymmärtävät.

Lehner on pelannut tällä kaudella 19 NHL-ottelia. Niissä hänen torjuntaprosenttinsa on ollut 91.