Ilmiömäinen suomalaisnäytös: Sebastian Aho takoi yli 30 vuotta sitten viimeksi nähdyn tempun, mutta kehut menivät maanmiehelle – kuittasi viileästi

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin tietokone Sebastian Aho otti uudenvuodenaaton vastaisena yönäkin roolia NHL:ssä komeasti, kun hän oli syöttelemässä Montreal Canadiensia nurin Canesin 4-0-voittoon päättyneessä matsissa.

Ahon tämän kauden saldo 27 ottelussa on jo 15+19=34, ja etenkin viime aikoina vire on ollut kovaa pelaajan arjen repaleisuudesta huolimatta. Kuudessa edellisessä pelissä, jotka Aho on pelannut joulukuun aikana, hän on summannut jokaisessa vähintään kaksi pinnaa.

Tuo putki, vähintään kaksi pistettä per matsi kuudessa peräkkäisessä ottelussa on historiallinen suoritus joukkueen mittapuulla. Suomalaisvirtuoosista tuli vasta kolmas pelaaja kautta Canesin ja tätä edeltäneen Hartford Whalersin seurahistoriassa, joka on pystynyt nakuttamaan pinnoja tähän tahtiin vähintään kuudessa peräkkäisessä matsissa.

Aiemmin temppuun on pystytty yli 30 vuotta sitten. Liekehdinnässä onnistuivat Kevin Dineen vuodenvaihteessa 1988-89 ja Mike Rogers vuoden 1980 alkupuolella.

Habs-kohtaaminen oli suomalaisille muutoinkin vahva. Teuvo Teräväinen nakutti kaksi maalia ja Jesperi Kotkaniemi yhden syöttöpinnan entistä seuraansa vastaan. Antti Raannalle irtosi nollapeli 26 torjunnalla, ja se oli miehelle ensimmäinen Carolinassa.

– Alivoimamme (5/5) ja maalivahtimme olivat loistavia. Hän otti suuria koppeja heti alkuun pitäen meidät pelissä mukana, Canes-luotsi Rod Brind’Amour kehui NHL:n nettisivuilla.

– Yritin vain tehdä kovasti töitä. En yrittänyt tehdä jokaista koppia niin täydellisesti kuin mahdollista, vaan pyrin pitämään kiekon poissa omista – ja siinä onnistuin. Toisessa erässä aloin tuntemaan oloni mukavaksi, Raanta kuittasi viileästi.

Carolina päätti vuotensa itäisen konferenssin kakkossijaan 45 pinnan turvin, Montrealin kausi alkaa olemaan hiljalleen paketissa pudotuspelejä mietittäessä. Joukkue on idän porukat huomioiden viimeisenä, ja tässä sakissa kahdeksannelle sijalle on matkaa on 15 pistettä.