HELSINKI. Jääkiekon perinteisen Spengler Cupin mestaruutta pari vuotta sitten juhlinut KalPa osallistuu myös tulevina välipäivinä Sveitsin kekkereihin.

Ihmiset siellä täällä ovat kyseenalaistaneet turnauksen järkevyyden näinä päivinä, mutta ajattelemalla asiaa useammasta näkökulmasta, on turnausosallistuminen järkevää.

Mestaruusvuosi 2018 toi joukkueelle rutkasi näkyvyyttä, jopa pohjoisamerikkalaisissa medioissa asti. Lisäksi joukkue kuittasi palkintorahaa, ja saahan seura erilaisen yhteisen kokemuksen tutun ja turvallisen liigareissaamisen oheen.

– On kiva pelata. Se on mukava, hieno tapahtuma. Innolla odotan, on minulle uusi kokemus. Joulua kerkeää kyllä viettämään, KalPan Benjamin Korhonen sanoo.

Pelaaja oli työntouhussa myös vuosi sitten välipäivinä nuorten MM-kisoissa. Sieltä kaulaan tarttui pronssia.

Jos nyt KalPan turnauskaavio on kinkkisin mahdollisin, voi se pelata viiteen päivään viisi peliä. Kuopiolaiset avaavat alkuohkotaipaleensa 27. joulukuuta, turnaus huipentuu uudenvuodenaaton finaaliin.

Ainakin ennen joulua mukaan kutsutut porukat olivat A-lohkon KalPa, sveitsiläinen Bernin kokoomajoukkue ja ruotsalainen Frölunda sekä B-lohkon Team Canada, tshekkiläinen Sparta Praha ja isäntäjoukkue HC Davos.

– Mukava päästä pelaamaan. Ei tule ainakaan sellaista ajatusta, että jaksaminen pelottaisi. Kesä on treenattu.

Liigakympiltä sivussa on varmuudella peräti viisi pelaajaa. Alle 20-vuotiaiden MM-pronssia Kanadassa puolustavat maalivahti Juha Jatkola ja puolustaja Kasper Puutio sekä hyökkääjät Juuso Mäenpää, Oliver Kapanen ja Kasper Simontaival.

– Se turnaus on hieno näytönpaikka. Siellä on paljon seuraavia silmiä NHL:stä asti. Ikimuistoinen kokemus, Korhonen hymähtää viitaten MM-turnaukseen.

– Poissaolijoiden paikkaaminen ei vaadi poppakonsteja. Nämä hommat tulevat selkärangasta.

Nöyrä työmyyrä pelasi KalPan syyskauden kaikki 34 peliä pistein 2+3.