Suurelle kansalle vielä melko tuntematon suomalaisnimi Santeri Hatakka on raivannut tiensä San Jose Sharksin NHL-kokoonpanoon.

20-vuotias riihimäkeläinen on pelannut Sharksin NHL-seuran mukana jo viidessä ottelussa

– En itsekään oikein tiedä, mitä tässä on tapahtunut, Hatakka sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Puhuimme kauden alla, että tulen vain käymään leirillä ja pelaan vielä vuoden Suomessa. Tulokasleiri meni hyvin ja sieltä jatkoin isolle leirille. Sain kehuja ja huomasin, että pelaaminen NHL-pelaajien kanssa vei itseäkin eteenpäin. Opin nopeasti, mitä tämä vaatii, puolustaja jatkoi.

Sharks lähetti tällä viikolla kolme puolustajaa samassa kaupungissa majailevaan AHL-seuraan Barracudasiin. Hatakan nimeä ei tältä listalta löytynyt.

Sharks ilmoitti myöhemmin suomalaisnuorukaiselle, että hän saa alkaa etsimään omaa asuntoa. Hatakka on asunut tähän asti hotellissa tyttöystävänsä kanssa.

Oma asunto ei vielä takaa vakituista NHL-paikkaa, mutta ainakin Suomeen ja Ilvekseen palaaminen voidaan toistaiseksi tässä kohtaa unohtaa.

– Tuohan oma asunto rauhaa. Nyt ei enää tarvitse miettiä, missä pelaan tai että pitääkö ensi viikolla lähteä Suomeen. Pelaan nyt tämän kauden täällä ja todennäköisesti myös ensi kaudella. Onko se sitten NHL tai AHL, sillä ei ole väliä, koska ne ovat molemmat samassa kaupungissa. Nyt voi alkaa rakentaa elämää tänne ja se tuo sisäistä rauhaa, Hatakka iloitsi.