Jääkiekon maailmanmestaruuden vuonna 2019 voittanut Eetu Luostarinen on iskenyt tällä kaudella maalin Florida Panthersille lähestulkoon joka toisessa ottelussa. Kauden saldo 14 pelin jälkeen on 6+0, ja tuolla maalimäärällä irtoaa pantteripaitojen maalipörssin kolmossija.

Edellä ovat vain yhdeksän häkin Anthony Duclair ja Aleksander Barkov.

Perjantaiyönä Luostarinen nousi ratkaisijaksi, kun hän upotti Floridalle 2-1-voittomaalin 4-1-numeroihin päättyneessä New Jersey Devils -ottelussa. Nelosketjun sentterin häkki syntyi toisen erän alussa.

– Mikä alku hänen kaudelle, paikallistoimittaja Jordan McPherson ihasteli Twitter-tilillään.

Jordan McPherson

@J_McPherson1126
Six goals for Eetu Luostarinen already this season. That's third on the team behind Barkov (9) and Duclair (8) What a start to the season for him.

#FlaPanthers

Jordan McPherson

@J_McPherson1126
2-1 #FlaPanthers. Eetu Luostarinen

16:52 left in the second period.

23-vuotias pesäpallopitäjä Siilinjärven kasvatti kellotti ottelussa peliaikaa vajaat 13 minuuttia. Panthersin toinen suomalaissentteri Anton Lundell jäi pisteittä, mutta vastuuta irtosi päälle 17 minuuttia. Aleksander Barkov oli sivussa loukkaantuneena.

NHL:ään toissa kaudella murtautunut, mutta silloin vain kahdeksan peliä Carolina Hurricanesissa pelannut Luostarinen sai viime kaudella vastuuta 44 pelissä pistein 3+5. Tähän faktaan nähden nykyinen maalivire on upeaa seurattavaa.

Yön kierros oli vielä kesken, kun tämä juttu julkaistiin. Silloin Luostarinen keikkui suomalaistenkin maalipörssissä jaetulla kolmospaikalla, edellään Barkov ja seitsemän häkin Canes-pelaaja Sebastian Aho.