Jesse Puljujärvi on tehnyt alkukaudesta hurjaa tulosta Edmonton Oilersin ykkösketjussa. Yhteispeli Connor McDavid ja Zach Hyman on toiminut upeasti, mutta nyt ketju saatetaan rikkoa.

Edmontonin kakkosketjussa sen sijaan pesii iso ongelma. Leon Draisaitl ja Ryan Nugent-Hopkins ovat nakuttaneet tehoja kuvaan tahtiin, mutta oikealla laidalla pelaava Kailer Yamamoto jarruttaa ketjua pahasti. Seitsemän pelin jälkeen hän on yhä kiikaritehoilla.

Edmonton Journalin toimittaja Kurt Leavins arvioi, että jos Yamamoto ei pian saa onnistumisia, asiaan pitää reagoida. Ketjuja on laitettava uuteen uskoon, jotta Yamamotosta saadaan enemmän irti.

Ongelma on, ettei Edmontonilla ole sopivaa korvaajaa Yamamoton tilalle. Alempien ketjujen pelaajilla ei ole samanlaista pistepotentiaalia. Leavins pitää todennäköisimpänä, että Hyman laitetaan ykkösestä Yamamoton paikalle.

Vielä viime kaudella Yamamotoa pidettiin varmempana lupauksena kuin Puljujärveä. Jenkkihyökkääjä sai paljon vastuuta ja peliaikaa tähtien kanssa ja iski 52 ottelussa tehot 8+13=21.