NHL-toimittaja listasi historian parhaat pelaajat – lataa nyt kovan ennustuksen: ”Ovetshkin nousee tälle listalle – ei Crosby”

© Kuva: Getty Images

Aleksandr Ovetshkinin tahti ei näytä hyytyvän pätkääkään 36 ikävuodesta huolimatta.

Washington Capitalsin seuralegenda on aloittanut kauden jälleen murhaavalla tavalla: 20 ottelussa konkari on iskenyt jo 15 maalia ja yhteensä 33 tehopistettä.

The Athleticin toimittaja Scott Wheeler onkin jo valmis nostamaan Ovetshkinin sukupolvensa ykköseksi – ohi tämän pitkäaikaisen vertailukohteen Sidney Crosbyn.

– Sitä kauemmin kun Ovetshkin pysyy omana itsenään, alkaa entistä vahvemmin tuntua siltä, että se on hän, joka kuuluu Mount Rushmoren huipulle Wayne Gretzkyn, Mario Lemieux’n ja Bobby Orrin seuraan – ei Sidney Crosby. Tämä on asia, jota olen pyöritellyt paljon viime aikoina, Wheeler lataa.

Ovetshkinia lähes kaksi vuotta nuoremman Crosbyn alkukausi on ollut ennen näkemättömän heikko. Pittsburgh Penguinsin supertähti on iskenyt paluunsa jälkeen pelaamissaan seitsemässä pelissä vain tehot 1+1.

Kun verrataan kaksikon 17 kautta kestäneitä NHL-uria, Ovetshkin on pelannut 1217 runkosarjapeliä tehoin 745+608=1353. Crosbyn tehotilasto osoittaa 1046 pelin jälkeen lukemaa 487+840=1327.