NHL-kohupelaajan maratonpelikielto kohta lusittu – onko edessä ennennäkemätön nöyryytys?

© Kuva: Getty Images

Evander Kane on ollut koko alkukauden sivussa San Jose Sharksin toiminnasta. Kane lusii 21 ottelun mittaista pelikieltoa, jonka hän sai koronarokotetodistuksen väärentämisestä. Pelikielto on kohta lusittu. Sitä on jäljellä enää kolmen ottelun verran.

Silti Kanella ei ole edessään helppo paluu takaisin seuran toimintaan. Useat San Josen pelaajat eivät halua häntä takaisin, vaikka Kane oli joukkueen paras maalintekijä viime kaudella.

– Tietenkään Kanen tilannetta ei voida katsoa vain siltä kantilta, mikä on hänen panoksensa jäällä. Monet Sharks-pelaajat ovat voimakkaasti kommentoineet, kuinka fiilis pukukopissa on paljon positiivisempi kuin se on viime kausina ollut, kirjoittaa The Athleticin toimittaja Kevin Kurz.

– Olisi hölmöä ehdottaa, että kaikki tämä johtuu Kanen poissaolosta, sillä on selvästi ollut oma roolinsa, kun useat joukkueen johtajat ovat ilmaisseet turhautumisensa siihen, kuinka Kane kiersi viime kaudella joukkueen sääntöjä.

Kurzilla on radikaali näkemys siitä, miten Kane voisi todistaa San Joselle olevansa muuttunut mies. Kohuhyökkääjä voitaisiin lähettää kuukauden reissulle NHL:ään, ja jos hän suostuisi farmikomennukseen nöyränä, voisi hän mahdollisesti jälleen palata Sharksin joukkueeseen.