Miro Heiskanen, Sami Vatanen, Ville Heinola… Kovia nimimiehiä takana – historiaa tehnyt liigalupaus takonut tehoja aivan järkyttävällä tahdilla

© Kuva: Juha Tamminen

Kärppien 19-vuotiaan pakki Topi Niemelän kauden alku Liigassa on ollut sensaatiomaisen kova. Pelaaja on latonut kauden 20 ensimmäisessä matsissa jopa 18 pistettä (4+14).

Liiga kertoi tiistaina Twitter-tilillään, ettei yksikään alle 20-vuotias puolustaja kautta aikojen ole pystynyt vastaavaan kauden 20 ensimmäisessä ottelussa.

Niemelän lähimmät uhkaajat ovat sellaisia nimiä, että kärppälupauksen on syytä hymyillä. Lähimmäksi pääsi reilut 40 vuotta sitten Reijo Ruotsalainen 17 pisteellä. Hän oli myös paria kautta aiemmin poikkeuksellisen tehokas 15 pinnalla.

Muut kyseisen tilaston kärkipään pelaajat ovat Miro Heiskanen, Teppo Numminen, Sami Vatanen, Olli Juolevi ja Ville Heinola.

Niemelä pelasi ensimmäiset liigapelit jo toissa kaudella, ja kahdella edellisellä sesongilla hän summasi runkosarjoissa seitsemän (1+6) ja neljä (0+4) pinnaa. Siihenkin nähden tämän syksyn pistetahti on täysin poikkeuksellinen.

TORILLA TAVATAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️