Liigan entinen tähtivahti siirtonappulana NHL:ssä – ”Jokin on pahasti vialla”

© Kuva: Getty Images

New York Rangers painii tällä hetkellä pienimuotoisen maalivahtiongelman kanssa.

Joukkueen ykkösvahti Igor Shestjorkin on aloittanut kauden upeasti (14 peliä, 2,33 ja 93,1%), mutta kakkosvahti Aleksandar Georgijevin vire sen sijaan on täysin kadoksissa.

TPS:n riveissä Liigan tähtivahtien joukkoon takavuosina kuulunut 25-vuotias on pelannut kammottavan alkukauden. Kuudessa ottelussa vastuuta saaneen venäläisen tilastot ovat karmeat 4,08 ja 85,8%.

New York Postin sisäpiiritoimittaja Larry Brooksin mukaan Georgijev on jo aiemmin osoittanut tyytymättömyytensä rooliinsa Rangersin kakkosvahtina. Rangers yritti ilmeisesti kaupitella maalivahtia jo viime kesän markkinoilla.

– Olisiko nyt mahdollista esitellä venäläinen Buffalo Sabresille, jolla on ollut kaikenlaisia maalivahtiongelmia? Jos näin on, asiat ovat menneet pahasti pieleen.

– Jokin on pahasti vialla Georgijevin suhteen. Hänen tekniikkansa. Itseluottamus. Hänen torjuntaprosenttinsa on huonoin kaikista yli 250 minuuttia pelanneista 52 maalivahdista. Rangersin pelaajat eivät voi koskaan olla varmoja siitä, ottaako Georgijev kiekon kiinni vai ei. Se on mahdoton tapa pelata, Brooks tylyttää.

Toimittaja muistuttaa samalla, että nykyotteilla 2,425 miljoonaa dollaria kaudessa tienaavan maalivahdin kauppaaminen toisaalle on liki mahdotonta.

– Hän on tyytymätön rooliinsa Shestjorkinin kakkosena ja on jo hetken halunnut ulos seurasta, vaikkei ole tiettävästi jättänyt virallista siirtopyyntöä. Rangers kaupitteli miestä jo kesällä, muttei saanut muita kuin alustavia tiedusteluja. Tällä hetkellä, he eivät välttämättä saisi edes niitä, Brooks päättää.