Karu väite! LeBron Jamesin tulo omistajaportaaseen tietää NHL-supertähdelle lähtöpasseja?

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin myynti Fenway Sports Group -nimiselle holding-yhtiölle saattaa toteutua jo lähipäivinä.

Seuralegenda Mario Lemieu’n 22 vuoden ajan omistaman Penguinsin uuden omistajaryppään taustalla vaikuttaa myös koripallotähti LeBron James. Fenway Sportsin omistuksessa ovat puolestaan jo valmiiksi MLB-seura Boston Red Sox sekä Valioliiga-seura FC Liverpool.

Venäläinen Match.tv uskoo artikkelissaan, että omistajanvaihdos tarkoittaisi samalla lähes varmoja lähtöpasseja Penguinsin paidassa kolme Stanley Cupia voittaneelle Jevgeni Malkinille. Koko alkukauden polvileikkauksen vuoksi sivussa olleen 35-vuotiaan Malkinin nykyinen, 9,5 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus umpeutuu ensi kesänä.

– Lemieux ymmärtää hyvin sen, että Pittsburgh lakkaa pian olemasta huippuseura. Penguins-legenda osti joukkueen vuonna 1999, kun se oli konkurssin partaalla.

– Löytyykö Malkinille tilaa joukkueessa omistajan vaihtuessa? Todennäköisemmin ei. Samalla Sidney Crosbylla, jonka 8,7 miljoonalla dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus on voimassa kauden 2024-25 loppuun asti, on paljon suurempi vaikutus joukkueelle ja sen faneille. Tämä on nähtävissä jo siitä, kun vertaa pelaajien faneilta saamia suosionosoituksia toisiinsa.

Venäläissivusto uskoo, että koska uudella omistajaryhmällä ei ole sidoksia Penguinsin mestaruusvuosien runkopelaajiin, on sen paljon helpompi päästää irti pitkäaikaisista tähdistä.

– Nykyään Crosby on paljon Malkinia tärkeämpi pelaaja Pittsburghille. Uusien omistajien on paljon helpompi olla uusimatta Genon sopimusta ja päästää hänet vapaille markkinoille.

– Malkinille itselleen tällaisessa tilanteessa siirtyminen uuteen seuraan olisi erinomainen vaihtoehto. Kaikista terveysongelmistaan huolimatta hän kuuluu edelleen NHL:n huippusenttereihin ja voi olla hyödyllinen monille muille NHL-seuroille, jopa mestarisuosikeille. Tärkeintä on se, että paluunsa jälkeen Malkin pystyy todistamaan tämän väitteen todeksi loppukauden aikana, venäläissivusto järkeilee.