Kari Jalonen korvaa Antti Pennasen Nuorten Leijonien päävalmentajana

© Kuva: Getty Images

Kari Jalonen palaa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi yli 20 vuoden tauon jälkeen.

A-maajoukkuetta vuosina 2014-16 luotsannut 61-vuotias Jalonen aloittaa Nuorten Leijonien päävalmentajana 1. toukokuuta. Siihen saakka pestiä hoitaa ensi kaudeksi Jokereiden KHL-seuran päävalmentajaksi huhujen mukaan siirtyvä Antti Pennanen.

– Odotan innolla, että pääsen tekemään töitä kansainvälisen huippukiekkoilun ytimessä ja samalla viemään suomalaista jääkiekkoa eteenpäin. Alle 20-vuotiaiden päävalmentajana tehtävänäni on kehittää ja auttaa Suomen kärkijunioreita, ja samalla tehdä töitä koko Suomi-kiekon eteen yhdessä Jukka Jalosen ja tiimin kanssa. Kirsikkana kakun päälle tulevat nuorten MM-kisat, joissa Suomi taistelee MM-kullasta, Jalonen ennakoi liiton tiedotteessa.

Jalosen tuore sopimus kattaa myös Nuorten MM-kisat vuosina 2023 ja 2024. Miehen edellinen pesti Nuorten Leijonien peräsimessä päättyi MM-hopeaan.