JYPissä pelaava 21-vuotias puolustaja Anttoni Honka on kuulunut joukkueensa runkopuolustajiin edelliset kaksi kautta. Hän debytoi Liigassa jo kaudella 2017-18, mutta tuolla ja sitä seuraavalla kaudella vastuu jäi vielä melko pieneksi.

Honka on ehtinyt pelaamaan Liiga-urallaan jo 169 ottelua. Hän on tehtaillut noissa otteluissa pakille kovan pistesaaliin 13+67=80. Jukureissa lainalla kaudella 2018-19 pelattua 11 ottelua lukuun ottamatta Honka on pelannut kaikki muut Liiga-ottelunsa JYPin paidassa.

Koko Liiga-historian mittapuulla Hongan pistetahti on ollut erittäin kova. Hän on parhaillaan sarjan historian viidenneksi tehokkain alle 22-vuotias puolustaja Liigassa. Tilastoa johtaa tällä hetkellä Reijo Ruotsalainen, joka paukutti komeat 124 tehopistettä Liigassa alle 22-vuotiaana.

Parhaillaan Hongalla olisi matkaa tilaston seuraavaan sijaan kahdeksan pistettä. Nuorukaisella on realistiset saumat nousta tilastossa vähintään toiseksi, mikäli pistetahti jatkuu viime kausien veroisena. Hän täyttää ensi lokakuussa 22 vuotta.

Tämän kauden 21 otteluun Honka on iskenyt pisteet 1+12=13. Viime kaudella 58 otteluun syntyivät puolestaan komeat tehot 4+27=31.

Liiga

@smliiga
JYPin Anttoni Honka kuuluu Liiga-puolustajien pistepörssin kärkinimiin. 21-vuotias Honka on kunnostautunut ratkaisuroolissa myös aiemmilla kausillaan. Kaksinkertaisen maailmanmestarin edellä alle 22-vuotiaiden puolustajien tilastossa on vain neljä nimeä.
#JYPliiga #Liiga