Ei ole totta! Kanada jättäytymässä ulos olympialaisista? Maa harkitsee dramaattista ratkaisua – tässä syy

© Kuva: Getty Images

Moni kiekkofani on odottanut jo pitkään tulevia talviolympialaisia. Kahdeksan vuoden tauon jälkeen turnauksessa mittelevät jokaisen maan parhaat pelaajat. Yleisö voi kuitenkin joutua pettymään. Iso osa maailman kiekkotalentista saattaa jäädä ulos turnauksesta.

CTV Newsin mukaan Kanada käy tällä hetkellä keskusteluita lähimpien yhteistyökumppaneiden kanssa mahdollisesta olympiaboikotista. Pekingin olympialaisiin osallistuminen on herättänyt paljon keskustelua maan sisällä.

Syynä mahdolliseen boikottiin ovat Kiinan ihmisoikeusrikkomukset.

– Kanada on yhä syvästi järkyttynyt usein ihmisoikeusrikkomuksista kertovien raporttien johdosta, kommentoi ulkoasianministeriön tiedotuspäällikkö.

Kanadan pääministeri Justin Trudeau on jo aiemmin kertonut, että Kanada on käynyt boikotista keskusteluja liittolaistensa kanssa.

– On todella paljon urheilijoita, jotka ovat treenanneet ja keskittyneet tähän todella, todella paljon. Yritämme etsiä mahdollisuutta, että näkisimme heidät esittämässä taitojaan sekä samalla osoitamme aidot huolemme sen suhteen, kuinka Kiinan hallinto on käyttäytynyt, Trudeau kommentoi.