Yllätysveto! Jokerit rysäytti kahden pelaajan vaihtokaupan KHL:ssä – myi Kärpät-tähden oikeudet pois

© Kuva: Juha Tamminen

Jokerit on valmistellut vaihtokaupan KHL:n suurseuran Dinamo Moskovan kanssa.

Jokerit saa kaupassa ruotsalaishyökkääjä Oskar Steenin KHL-oikeudet sekä rahallisen korvauksen. Helsinkiläisseura lähettää kaupassa Kärppien hyökkääjän Saku Mäenalasen KHL-oikeudet Dinamo Moskovalle.

23-vuotias Steen on aloittamassa kolmatta kauttaan Boston Bruinsin organisaatiossa.

Vaihtokaupan taustalla oli se, ettei Jokerit halunnut menettää Mäenalasta ilmaiseksi pois.

– Saku Mäenalasen KHL-oikeudet olisivat olleet ilman vaihtokauppaa hallussamme seuraavat 1,5 vuotta. Tiedossamme on, että hänellä on pidempi sopimus Kärppiin, joten olisi ollut hyvin epätodennäköistä, että hän meillä pelaisi ennen oikeuksien umpeutumista. Saimme tilalle potentiaalisen nuoren pelaajan, jonka KHL-oikeudet kuuluvat meille seuraavat 5,5 vuotta eli siihen vuoteen asti, kun pelaaja täyttää 29 vuotta. Lisäksi saimme taloudellisen kompensaation. Katsoimme, että tämä on Jokereiden kannalta hyvä vaihtokauppa, Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen perusteli tiedotteessa.