Uutispommi! Jokerit pyöräytti jättikaupan Pietarin SKA:n kanssa – mukana Mikko Lehtonen, jenkkitähti ja iso potti rahaa

© Kuva: Getty Images

Jokerit on tehnyt ison vaihtokaupan KHL:n suurseuran Pietarin SKA:n kanssa.

Jokerit lähettää vaihtokaupassa SKA:lle suomalaispuolustaja Mikko Lehtosen KHL-oikeudet, kun taas vastikkeena helsinkiläisseura saa puolustaja Brennan Menellin KHL-oikeudet sekä ”merkittävän rahallisen korvauksen”.

Lehtonen aloitti kautensa NHL-seura Columbus Blue Jacketsin mukana, mutta suomalaisen sopimus purettiin lopulta yhteisymmärryksessä. Lehtonen päätti sopimuksen purkamisen yhteydessä, että hänen uransa jatkuu Euroopassa.

-Aloitimme keskustelut Lehtosen leirin kanssa heti, kun kävi selväksi, että hän haluaa palata Eurooppaan. Emme kuitenkaan päässeet yhteisymmärrykseen taloudellisista ehdoista, jolloin halusimme seurana maksimoida hänestä saatavan korvauksen, Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri kertoi tiedotteessa.

-Käytännössä kaikki KHL:n suuret seurat olivat kiinnostuneita Lehtosen oikeuksista. SKA:n tarjous oli saamistamme tarjouksista ylivoimaisesti paras ja siihen myös tartuimme, Kurri jatkoi.

24-vuotias Menell pelasi viime kaudella Dinamo Minskissä. Yhdysvaltalainen teki 47 runkosarjaottelussa komeat tehopisteet 5+33=38. Menellillä tällä hetkellä sopimus Toronto Maple Leafsin kanssa.