”Taianomaista!” Puljujärven ja McDavidin yhteispeli kerää ylistystä – yksi seikka silti huolenaiheena

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilers on aloittanut NHL:n runkosarjan vahvasti sen voitettua kaikki neljä ensimmäistä peliään.

Jesse Puljujärven sekä kahden megatähden, Connor McDavin ja Leon Draisaitlin yhteispeli ykkösketjussa on ollut upeaa katseltavaa, joskin tätä on edesauttanut Oilersin alkukauden otteluohjelma. Joukkue aloitti kautensa kolmella kotiottelulla, jolloin sillä oli käytettävissään viimeinen vaihto-oikeus. The Hockey Writers nostaakin esille huolenaiheen Oilersin materiaalin laajuudesta siirryttäessä vieraspeleihin.

– Tähän saakka McDavidin ja Draisaitlin peluuttaminen yhdessä kärkiketjussa Puljujärven kanssa on ollut taianomaista seurattavaa. Sillä välin Zach Hyman on esiintynyt hyvin kakkosketjussa Ryan Nugent-Hopkinsin ja Kailer Yamamoton kanssa, joskin viime aikoina ketjulla on ollut hiljaisempaa. Alkukausi on kuitenkin näyttänyt hyvin, miksi Oilers hankki Hymanin riveihinsä.

– On aiheellista kysyä, aikooko päävalmentaja Dave Tippett sekoittaa ketjuja vieraspeleihin lähdettäessä. Oilers on nauttinut alkukaudella viimeisen vaihto-oikeuden tuomasta luksuksesta. Vieraskaukalossa sitä ei ole, joten kaksi kärkiketjua yhden sijaan vaikuttaisi paremmalta vaihtoehdolta, sivuston toimittaja Jim Parsons kirjoittaa.

Oilers siirsikin Draisaitlin McDavidin rinnalta kakkosketjuun viime yön vieraspelissä Arizona Coyotesia vastaan. Oilers nappasi ottelusta täyden pistepotin 1-5-vierasvoitollaan.

– Yksi jännittävimmistä asioista Hymanissa on se, että hän on hyvä kiekonriistäjä ja karvaaja. McDavid pelaa jatkuvasti hyvin, mutta hän loistaa ennen kaikkea silloin, kun rinnalla on rouhija, joka pelaa hyvin kahteen suuntaan. Ajatus Hymanin ja McDavidin yhteispelin löytymisestä kutkuttaa varmasti fanien mieliä.

– Puljujärven kohdalla toive on, ettei Draisaitlin siirtäminen toiseen ketjuun vaikuttaisi tämän pelaamiseen. Mikäli Puljujärvi onnistuu rakentamaan toimivan kemian Hymanin ja McDavidin kanssa, se olisi iso plussa Oilersin kannalta. Tämä mahdollistaisi kahden lähes tasavertaisen kärkiketjun peluuttamisen, Parsons arvioi.

Puljujärvi on loistanut alkukaudella kahden megatähden rinnalla. 23-vuotias suomalainen on neljän pelin jälkeen NHL:n pistepörssin kahdeksannella sijalla tehoin 2+5=7.