TUTO Hockeyn entinen seurapomo Elmo Aittola on tarjonnut taustatietoja turkulaisseuran yhdestä erikoisimmasta NHL-hankinnasta.

NHL:n työsulkukausi 2012-13 toi Suomeen useita mielenkiintoisia NHL-pelaajia. Yksi puhuttuvammista hankinnoista oli TUTOon siirtynyt kovanaama Jared Boll.

NHL:ssä yli 500 ottelua tahkonnut Boll tunnettiin taalaliigassa äärimmäisen kovana nyrkkisankarina. 191-senttinen ja 93-kiloinen järkäle hankki NHL-urallaan jopa 1298 jäähyminuuttia.

– Siinä muut seurat alkoivat ottaa näitä NHL-miehiä, niin ajateltiin, että otetaan mekin. Meille oli tulossa siinä itse asiassa ihan toiset pelaajat, mutta silloinen päävalmentaja Juhani Tamminen veti sen homman jäihin. Viikkoa myöhemmin hänen kelkkansa oli kääntynyt, ja ensin meille tuli Matt Bradley. Ehdin viikon hänen kanssaan siinä työskennellä, ja oli upeaa seurata, miten aivan todellinen huippuammattilainen toimii. Sitten hän loukkaantui ja lähti kotiin, Tutohan jäi hänen viimeiseksi seurakseen pelaajana. (Brad) Winchester oli hyvä pelaaja, en ole koskaan aiemmin nähnyt kenenkään pelaajan kärsivän Mestiksen tuomareista niin paljon kuin hän. Winchesteriä sai jostain syystä hakata aivan ketusti. No samasta suunnasta tuli vielä Jared Boll. Sanoin Tamille silloin, että tämä äijä on ikään kuin jääkiekkoväkivallan massatuhoase. Tami totesi vain, että siinä tapauksessa hiiriltä loppuu vinkuminen, kun herra Boll saapuu, Aittola veisteli Seuran haastattelussa.

Boll pelasi lopulta TUTOssa vain viisi ottelua, joissa syntyi kaksi maalia ja yksi syöttöpiste.

Aittolan mukaan oli heti alusta asti selvää, että Boll ei tullut Suomeen jääkiekko ensimmäisenä mielessä.

– No, ei hän aivan täpöllä Turkuun tullut. Olin hakemassa häntä Helsinki-Vantaan lentoasemalta, ja jo siellä käytiin mielenkiintoinen keskustelu koskien yöelämää ja naisia. Kyllä Turku oli hänelle vähän liian pieni kaupunki. Hän on ainoa pelaaja, jolle olen antanut strippiklubin osoitteen maanantaina keskellä päivää. Hän oli Turussa pelaamassa puolilla valoilla ja selvästi oli tullut pitämään hauskaa, Aittola kertoo.