Chicago Blackhawksia ympäröinyt seksuaalirikoskohu sai kasvot keskiviikkona, kun tapauksen uhri Kyle Beach tuli julkisuuteen ensimmäistä kertaa. Vuonna 2010 Blackhawksin videovalmentaja Brad Aldrich ahdisteli 20-vuotiasta Beachia saman vuoden pudotuspeleissä.

Alkuviikosta julkistetun tutkinnan tulos paljasti, että GM Stan Bowman sekä hänen apurinsa Al MacIsac olivat tietoisia tapahtuneesta, mutta eivät tehneet mitään. Kaksikko jätti organisaation samana päivänä.

Beachin omien sanojensa mukaan myös pelaajat tiesivät tapahtuneesta. Uhri sai kuunnella homofoobista kiusaamista tapauksen jälkeen.

Joukkueen johtavat pelaajat Jonathan Toews ja Patrick Kane kieltävät tietäneensä tapauksesta pudotuspeleissä. Toews sai kuulla huhuja asiasta seuraavalla harjoitusleirillä, mutta Kanen mukaan uhrin henkilöllisyys selvisi vasta tänään.

On todella rohkeaa, miten hän (Beach) tuli julkisuuteen kertomaan koko maaimalle, mitä hän on joutunut käymään läpi, Kane kommentoi Mark Lazerukselle.

– Olisimmepa tehneet silloin asioita eri tavalla, tietäneet enemmän. Ehkä olisimme voineet auttaa häntä jotenkin.

Kane kertoi myös, miten paljon amerikkalaishyökkääjä vietti Beachin kanssa aikaa toisella harjoitusleirillään.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.