”Ottaa aika lailla pattiin” – HIFK:n vaikeudet jatkuivat CHL:n puolella, Ryan Laschin antama kova taklaus meni yleisön tunteisiin

© Kuva: Taneli Niinimäki

HIFK:n koneet yskivät Liigassa pahasti, kun yhdeksästä pelistä se on hävinnyt peräti viisi. Viime viikolla kuonoon antoivat siipirikkoinen Jukurit ja peräpäässä rypevä Ässät.

Viikko toki päättyi HPK-voittoon, mutta tiistaina HIFK:n korttitalo lässähti taas tylyn 2-3-tappion myötä. Helsinkiläisjoukkuetta pari kautta sitten edustanut Patrik Carlsson nakutti voiton hakeneelle Frölundalle tehot 2+1 iskien voittomaalin alivoimalla.

– Ottaa aika lailla pattiin ajautua tuolla tavalla tappiolle. Paljon hyvää, vastustaja oli ainakin. Meidänkin pelissä oli myös hyvää, mutta ei tarvinnut hakea sitä porukkaa joka tässä kypsymättömyyttään hävisi tämän pelin. Se meidän joukkueen pitäisi oppia, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen manasi CHL:n Youtube-tilin haastattelussa.

Helsingissä pelattu kohtaaminen oli kuuma, kun avauserässä vieraiden Christian Folin tööttäsi Leevi Teissalaa kovasti. Kasper Kotkansalo kimpaantui tästä, ja kävi pakkiin käsiksi.

Liigassakin komeilla syötöillä ja kovilla tehoilla ihastuttanut Ryan Lasch osui myöhemmin HIFK:n Rony Ahosta päähän kovasti saamatta minkäänlaista kakkua. Videotallenteen perusteella tuomio – tai no, tuomitsemattomuus – ei ollut lainkaan helsinkiläisyleisön mieliin.

Lohkon tilanne on huippujännittävä ennen päätöskierrosta. Frölunda on kärki 11 pinnalla, sveitsiläinen Lions seuraa toisella jatkajan paikalla 10 pisteessä. HIFK:llakin on saumat jatkoon, kun sen pistesarake näyttää yhdeksää.