Olihan se jäätävä suoritus – näin suomalaisvahti pisti kiekon tyhjään reppuun: ”Yritän maalia aina, kun vallitseva tilanne sallii”

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassakin pelanneesta suomalaismolari Karolus Kaarlehdosta tuli sunnuntaina vasta neljäs maalivahti, joka on pystynyt tekemään maalin Slovakian pääsarjassa.

HK Dukla Michalovcen pelaaja lennätti pikkumustan Spisska Nova Vesin tyhjänä möllöttäneeseen maaliin pelin loppuhetkillä muuttaen lukemat 2-1:sta 3-1:een.

Osuman yrittäminen ei siis ollut mikään helpoin mahdollinen hetki, kun esimerkiksi epäonnistuessaan se olisi voinut tarjota Spisskalle saumat tasoituksen tekemiseen. Pelaajan pää ei sulanut, vaan kiekko lensi tyylillä vastustajan häkkiin.

– Olen tehnyt aiemmin maalin myös Suomessa. Odotin innolla osuvani myös Slovakiassa, maalivahti hymähti slovakialaisen Sportkyn nettisivuilla.

Kaarlehto osui imatralaisessa Mestis-joukkue Ketterässä joulukuussa 2018. Sunnuntain tempaus ei siis todellakaan ollut mikään ihan suuri ihme Kaarlehdosta puhuttaessa. Slovakiassa maalin on tehnyt aikoinaan myös toinen suomalaisvahti Sasu Hovi.

– Tämä oli urani toinen maali. Yritän maalia aina, kun vallitseva tilanne sallii.

Kumilätkiä 88,7 prosentin tarkkuudella torjunut 24-vuotias Paimion Hakan kasvatti sai apinan pois selästä hyvissä ajoin.

– Olen iloinen, että yritys onnistui heti kauden alussa, kotimaan Liigassa 22 ottelussa pelannut maalivahti veisteli.

Päävalmentaja Tomek Valtosen luotsaama Michalovce on aloittanut Tipos Extraligan vauhdilla. Kauden seitsemän peliä ovat tuoneet 15 pinnaa, joilla irtoaa sarjan kolmossija.