NHL-seura Chicago Blackhawks kaupittelee parhaillaan entistä NHL:n kolmosvaraus Dylan Stromea muihin seuroihin 24-vuotiaan taiturin jäätyä ilman vastuuta nykyisessä seurassaan.

NHL-toimittaja Rob Couch heittääkin ilmoille mielenkiintoisen siirtoskenaarion, joka hyödyttäisi sekä Blackhawksia että Edmonton Oilersia. Couchin mielestä Oilersin kannattaisi kokeilla Stromen suhteen samaa toimintamallia, jota se käytti Jesse Puljujärven suhteen seuran ajettua suomalaista kärkivaraustaan kärsivällisesti sisään NHL-kuvioihin supertähti Connor McDavidin rinnalla.

Strome pelasi McDavidin tutkaparina jo junioriliiga OHL:n Erie Ottersissa. Kaksikon välinen yhteispeli olikin junnuliigassa täysin murskaavaa.

– Entinen kolmosvaraus laahaa pahasti niistä odotuksista, joita hänelle ladattiin NHL:ssä. Toisaalta, hänen osakkeensa kesän 2015 varaustilaisuudessa saattoi nousta pelkästään siksi, että hän pääsi pelaamaan junioreissa McDavidin kanssa. Tämä on luonnollista, jos pääset pelaamaan maailman parhaan pelaajan ketjukaverina, Couch arvioi.

– Toisaalta, ketjun kolmas lenkki Alex DeBrincat on ylittänyt kaikki odotukset NHL:ssä, Couch viittaa Blackhawksin kesällä 2016 vasta toisella kierroksella varaamaan nykyiseen NHL-pistelinkoon.

– Blackhawks on investoinut paljon nuoriin pelaajiin, mikä näyttäisi pakottavan Stromen ulos kaupungista. Oikeissa olosuhteissa hän voisi kuitenkin yhä vastata korkean varausvuoronsa tuomiin odotuksiin. Pelaajat kehittyvät eri tahdissa. Oilersin pitäisi antaa Stromelle mahdollisuus ja aikaa todistaa olevansa loistava hankinta, toimittaja heittää.

McDavid ja Strome iskivät OHL-kausillaan tehoja parhaillaan kahden pisteen ottelukohtaiseen tahtiin.