Neljäs tappio putkeen – Liigan menestyjäsuosikin koneet yskivät edelleen pahasti: ”Taas tuli turpaan, selittelyt eivät auta”

© Kuva: Velimatti Lehmusvuori

Ilvestä pidettiin joissain liigaennakoissa jopa mestarisuosikkina, mutta nyt tupsukorvien turkki on pöllynnyt yllättävän rajusti. Ilves hävisi keskiviikkona Lahdessa sensaatiojoukkue Pelicansille 1-2, ja nyt tamperelaisjoukkue miehittää sarjataulukossa vasta 11:ttä sijaa.

Lahdesta joukkue olisi kyllä ansainnut vähintään pisteen, sillä niin väkevästi se painosti ajoittain. Lisäksi Ilves sai kiekkoa maalille, mutta pystypuut pelastivat Pelicansin ja maalivahti Emil Larmin.

– Ensimmäisessä erässä olimme kipsissä, toisessa erässä pelasimme ok-kiekkoa jäähyihin saakka. Ne sekoittivat loppuerän. Viimeisessä erässä taistelimme kynsin ja hampain, Ilves-luotsi Jouko Myrrä sanoi matsin jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Ilveksen orkesteri on soittanut viime ajat mollivoittoisia säveliä. Häviö oli sille jo neljäs putkeen, ja voittoja on kirjattu tilille koko kaudella yhtä monta.

– Taas tuli turpaan, selittelyt eivät auta.

Toki Ilveksen ajoittaisesta myllyttämisestä jotain kertoo se fakta, että Suomen mestari Larmi joutui torjumaan vain 15 kertaa. Nähdyllä hyökkäysmäärällä molarin työmäärä olisi parhaimmillaan – tai pahimillaan, kuinka vaan – voinut olla vaikka puolet isompi.

– Tuotettiin kahta äijää ja kiekkoja maalin eteen. Ratkaisupaikoissa epäonnistuimme, Myrrä näki.

Hän rikkoi avauskokoonpanoon Petri Kontiolan ja Eemeli Suomen vitjan pistäen miehet eri ketjuihin. Lopussa kaksikko tosin oli jäällä yhdessä.

– Tietysti jutut eivät kokonaisuutena ja varmaan ketjutasollakaan toimineet, kun hävittiin. Eiköhän tulostaulu kerro sen, miten me onnistuimme.

Torstaina Liigassa pelataan yksi matsi, kun yhtä lailla enemmän ja vähemmän takellelleet HIFK ja Tappara kohtaavat Helsingissä.