Mahtava breikkaus: Viime kauden liigatykki nousi kesken NHL-matsin ykkösketjun sentteriksi – laidalla kolminkertainen Stanley Cup -voittaja

© Kuva: Getty Images

Helsinkiläislähtöinen Henrik Borgström pelasi NHL:ää kausina 2017-20 Florida Panthersin väreissä, mutta alkaneeksi talveksi hän vaihtoi 2010-luvun dynastia Chicago Blackhawksin väreihin. 24-vuotias sentteri sai heti kauden avauksessa kovaa luottoa.

Taalaliigassa ennen tätä kautta vain 58 ottelussa pistein 9+10 pelannut sentteri aloitti 2-4-tappioon päättyneen Colorado Avalanche -matsin joukkueensa kolmosketjun laidalla, mutta ottelun aikana rooli muuttui radikaalisti.

Päävalmentaja Jeremy Colliton pisti Blackhawksin ketjuja uusiksi, ja Borgström sai kunnian nousta ykkösketjun keskelle laitureinaan Alex DeBrincat sekä kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Patrick Kane.

Suomalaishyökkääjä kellotti matsissa peliaikaa reilut 13 minuuttia. Aloituksia 50 prosentin tarkkuudella kauhonut Borgström sai tililleen syöttöpisteen Dominik Kubalikin iskemään 1-3-kavennukseen. Kakkossyöttö oli merkitty pitkän aikaa Philipp Kurasheville, mutta myöhemmin se korjattiin viime kauden HIFK-miehelle.

Florida Panthersin juhannuksen 2016 ykköskierroksen 23. varaus pelasi koko viime talven Suomessa. Kauden 38 peliä toivat tilille tehot 13+13 (+15).