Leijonien ensimmäiset olympiavalinnat nyt julki – tähtikolmikko matkaa Pekingiin!

© Kuva: Getty Images

Leijonat nimesi torstaina ensimmäiset kolme pelaajaa, jotka osallistuvat helmikuussa pelattaviin talviolympialaisiin Pekingissä. He ovat hyökkääjätähdet Sebastian Aho, Aleksander Barkov sekä Mikko Rantanen.

Valinnat olivat odotettuja, sillä jokainen hyökkääjistä kuuluu oman NHL-seuransa ykköshevosiin ja jokainen on pelannut kovalla tasolla taalaliigassa jo useiden vuosien ajan.

IIHF:n, NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen toiveesta kolme pelaajaa nimetään jo varhaisessa vaiheessa joukkueisiin. Lokakuun 15. päivä puolestaan joukkueiden tulee toimittaa Olympiakomitealle pitkät listat potentiaalisista turnaukseen osallistuvista pelaajista, joista valitaan lopullinen joukkue. Leijonien listalle mahtuu reilusti yli sata nimeä.

Lopullinen kokoonpano turnaukseen julkaistaan puolestaan tammikuun aikana.