Huhuille stoppi! TPS puhuu suunsa puhtaaksi tapaus Lauri Korpikoskesta: ”Olemme tietoisesti pidättäytyneet…”

© Kuva: Ilari Isotalo

TPS on pitkään vaiennut seuran ja Lauri Korpikosken tilanteesta. Hyökkääjä ei ole aikoihin pelannut TPS:n riveissä, ja huhut ovat käyneet villeinä. Julkisuudessa on puhuttu paljon välirikosta.

Jatkon suhteen TPS on selvä. Korpikoski palaa turkulaisten kokoonpanoon ja joukkueen vahvuuteen.

– Turun Palloseuran hyökkääjän Lauri Korpikosken sairausloma päättyy, ja hän palaa mukaan joukkueen toimintaan huomenna keskiviikkona joukkueen palattua CHL-ottelusta Ruotsista, TPS paljastaa.

Keväällä TPS joutui kohun keskelle. Korpikoski oli huhujen mukaan eristetty seuran toiminnasta, ja hän joutui harjoittelemaan A-nuorten kanssa. TPS oikaisee tätä tapahtumaketjua.

– Korpikoskelle tehtiin tammikuussa lonkkaoperaatio, ja hän pääsi aloittamaan jääharjoittelun vasta huhtikuun puolivälissä. Muu joukkue aloitti samaan aikaan pudotuspelit, eikä juurikaan enää harjoitellut. Tästä johtuen Korpikoski ohjattiin valmennuksen päätöksellä kuntoutumaan useammasta liigapelaajasta ja A-junioreista muodostettuun ”kakkoskuplaan”, joka paikkaisi ”ykköskuplaa” koronavirustartuntojen tai -karanteenien estäessä tämän pelaamisen.

TPS selittää myös erikoisen radiohiljaisuuden syitä.

– Katsomme tässä yhteydessä tarpeelliseksi myös oikaista tapauksesta esitettyjä virheellisiä väittämiä. Olemme tietoisesti pidättäytyneet asian kommentoinnista Korpikosken sairausloman aikana, koska olemme halunneet selvittää asiat kasvotusten, emme median välityksellä, TPS:n tiedotteessa kerrotaan.

– Korpikoskea ei ole suljettu pois joukkueen toiminnasta seuran toimesta. Hän on ollut sairauslomalla, mihin hakeudutaan työntekijän toimesta ja päädytään lääkärin määräyksestä. Seura ei ole myöskään esittänyt Korpikoskelle sopimuksen purkamista. Hän on koko ajan ollut tervetullut joukkueeseen, kuten olemme jo aiemmissa yhteyksissä todenneet.