Colorado Avalanchen suomalaislupaus Sampo Ranta on ajamassa itseään tosissaan joukkueen NHL-kokoonpanoon. Pelaaja nakutti joukkueensa edellisessä, 6-4-voittoon päättyneessä Minnesota Wild -pelissä tehot 1+1 iskien maalin alivoimalla.

Jos oikein sinivalkoisin lasein hehkutetaan, niin sen pelin, missä Ranta ei pelannut, Colorado hävisi Vegas Golden Knightsille luvuin 3-4.

The Athletic kehui Rantaa maalin jälkeen hyökkääjäksi, joka voisi olla taitojensa puolesta hyvinkin tehokas soturi Avsille.

– Minun mielestä hän oli erinomainen, päävalmentaja Jared Bednar innostui kehumaan Wild-ottelussa kakkostähdeksi valittua Coloradon omaa varausta.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari varattiin taalaliigaan juhannuksena 2018 kolmannella kierroksella 78:ntenä. Ranta on viettänyt pari viime kautta pääasiassa NCAA-joukkue University of Minnesotassa, jossa hän on takonut 102 ottelussa tehot 37+30=67 (+27).

Ainakaan tällä hetkellä mikään ei näytä estävän pienimuotoista yllätystä, eli naantalilaisen nousemista Coloradon NHL-nippuun.