Norjan pääsarjajoukkue Sparta Sarpsborgissa pelaava ja kauden kahdeksassa pelissä erinomaiset tehot 5+6=11 summannut ruotsalainen Kristian Jakobsson nousi äskettäin otsikoihin pisteiden sijaan vähemmän mairittelevan syyn takia.

Kolmatta kauttaan joukkueessa ja samalla ulkomailla pelaava pistelinko sössi kiekon Norjan liigan pelissä omaan maaliin käsittämättömällä tavalla. Pelaaja haki vauhtia maalinsa ympäriltä kiertäen sitä – kunnes yksi kierros oli kohtalokas. Kumilätkä karkasi lavasta häkin edessä suoraan omiin.

Otsikoihin suorastaan nolon tapauksen takia noussut pelaaja seisoi tunaroinnin jälkeen selkä suorana kommentoiden asiaa ruotsalaiselle Aftonbladetille.

– Joo-o. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. En tiedä, mitä ajattelin siinä, pelaaja oli sanonut nauraen.

Manglerudin Kristoffer Pihlqvist sai tilanteesta kenties uransa helpoimman maalin. Kiekossa sääntö menee niin, ettei tällaistakaan maalia merkitä omaksi, vaan osuman saa nimiinsä pikkumustaan edellisenä koskenut maalin tehneen joukkueen pelaaja.

Sarjajumbo Manglerud ei onnistunut yltämään pisteille suosiollisesta avustuksesta huolimatta, vaan sarjakakkonen Sarpsborg voitti pelin 4-2.

– Nyt voimme vain hekottaa sille maalille. Luultavasti emme ole joukkueessa ainoat, jotka sille nauravat. Näyttää siltä, että koko Norja nauraa.

Voit katsoa maalin täältä.