Eurooppalaisen sarjan ”suomalaisjoukkue” saanut kaudelleen todella vakuuttavan alun

© Kuva: Juha Tamminen

Vahvasti suomalaisedustettu Michalovce on saanut lentävän lähdön Slovakian pääsarjakaudelle. Extraligassa sunnuntaina kello 18.30 alkaen Nitran punnitseva lauma on kerännyt kolmen muun joukkueen kanssa neljästä pelistä yhdeksän pinnaa.

Se oikeuttaa jaettuun kärkipaikkaan. Michalovce hävisi kauden toisen pelinsä Trencinille, mutta Nove Zamky, Kosice ja Zvolen ovat olleet ottavana osapuolena.

Viime kauden pronssijoukkuetta valmentaa Tomek Valtonen (arkistokuvassa) apunaan Kasper Vuorinen, Samuli Nordman ja Elmo Aittola. Maalivahtiosastolla sinivalkoisia värejä kantavat Karolus Kaarlehto ja Julius Pohjanoksa, pakistossa luutii Kalle Valtola. Hyökkäyksen tuttuja nimiä ovat Antti Erkinjuntti, Janne Keränen ja Mikko Nuutinen.

Suomalaisista tehokkain on toistaiseksi ollut pisteet 1+1 tehnyt Valtola. Kaarlehto on kopannut pikkumustia neljässä pelissä prosentein 90,8, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,75.