Chicago Blackhawks on ollut viime aikoina valtavan kohun keskellä. Julkisuuteen on tullut tieto, että joukkueen videovalmentaja Brad Aldrich käytti vuonna 2010 seksuaalisesti hyväkseen joukkueessa pelannutta Kyle Beachia. Monet seurassa toimineet ihmiset tiesivät asiasta, mutta eivät tehneet mitään.

Nyt Chicago Blackhawksin omistaja W. Rockwell ”Rocky” Wirtz on yrittänyt korjata asiaa. Hän on lähettänyt kirjeen Hockey Hall of Famelle. Hän pyytää, että Aldrichin nimi poistettaisiin Stanley Cupin kyljestä, johon se taltioitiin Chicagon voitettua mestaruuden.

– Joidenkin jääkiekon lahjakkaimpien pelaajien nimistä löytyy Stanley Cupista. Mutta niin löytyy myös nimi ”Brad Aldrich”, jonka rooli videovalmentajana teki hänestä kelvollisen kaiverrusta varten. Hänen käytöksensä kuitenkin karsi hänet pois, ja oli väärin ehdottaa hänen nimeään. Olemme pahoillamme, että annoimme sen tapahtua, Wirtz kirjoittaa.

– Pyydän nöyrimmin, että Hockey Hall of Game harkitsee nimen ruksaamista Stanley Cupissa. Mikään ei peru sitä, mitä hän teki, mutta hänen nimensä jättäminen hienoimpaan palkintoon urheilussa olisi suuri vääryys.

Mark Lazerus

@MarkLazerus
As @emilymkaplan has reported, the Blackhawks have requested that Brad Aldrich's name be removed from the Stanley Cup. This is the letter Rocky Wirtz sent to the Hall of Fame: