The Athletic: Näillä ketjuilla Leijonat lähtee Pekingin olympialaisiin – yksi iso nimi jätettiin ulos!

Mediajätti The Athletic on tehnyt oman arvionsa Suomen jääkiekkomaajoukkueen kokoonpanosta helmikuussa 2022 alkaviin Pekingin olympialaisiin.

Leijonien joukkuetta kuvaillaan yhdeksi potentiaaliseksi mitaliehdokkaaksi, jonka vahvuus löytyy maalivahtiosastolta ja laajasta hyökkäysmateriaaliasta.

The Athletic pitää Suomen hyökkäystä tulivoimaisena, mutta myös hyvänä puolustussuuntaan pelattaessa. Suomen suurimpien NHL-supertähtien Aleksander Barkovin ja Mikko Rantasen johtamaan ykkösketjuun nostettiin Nashville Predatorsin Mikael Granlundin.

Leijonien kakkosketjusta löytyy Carolina Hurricanesin suomalaisen tutkaparin Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen lisäksi maalitykki Patrik Laine.

– Suomella voi olla koko turnauksen mielenkiintoisin hyökkäys. Barkov ja Rantanen ovat joukkueen tähtiä, kun taas Granlund on luotettava pelaaja (ykkösketjun) vasemmalla laidalla. Kärkiketju oli helppo kasata yhteen, The Athetic -sivusto analysoi.

– Sen jälkeen iso kysymys kohdistuu Patrik Laineeseen, joka olisi helppo jättää ulos joukkueesta kahden viime kauden esitysten perusteella. Laineen tasoista maalintekijää on kuitenkin vaikeaa sivuuttaa lopullisesta joukkueesta. Jos hän löytää vireensä maajoukkueessa, niin voi pojat! Hänelle TOP-6-roolin antaminen heti alkuunsa vaikuttaisi järkevimmältä idealta, sivusto jatkoi.

The Athleticin kaavailemista kokoonpanoista puuttui hieman jopa yllättäen New York Rangersin hyökkääjälupauksen Kaapo Kakon nimi.

– Huomaatte varmasti, että Kakon nimi puuttui kokoonpanosta. Tällä kertaa Jesse Puljujärvi oli vain sopivampi vaihtoehto. Puljujärvi on loistava luistelija, jonka fysiikka on kunnossa. Vaikka Puljujärvi saikin hyötyä (tilastoihinsa) Connor McDavidin vierellä pelaamista, on hän silti kehittynyt hyväksi kahden suunnan pelaajaksi. Eeli Tolvasen valinta taas perustellaan sillä, että hänet täytyy saada ylivoimalle. Nämä valinnat jättävät Kakon ulkopuolelle, sivusto kertoo.

The Athleticin mukaan Leijonien tolppien välissä nähdään Nashville Predatorsin tähtivahti Juuse Saros. Sivusto uskoo, että Sarosin paikka Suomen ykköstorjujana on käytännössä sementoitu, ellei vakavasta loukkaantumisesta kärsivä Tuukka Rask tee ihmepaluuta NHL-kaukaloihin.

Leijonien arvioitu kokoonpano Pekingin olympialaisiin:

Hyökkäys:

Mikael Granlund – Alexander Barkov – Mikko Rantanen

Patrik Laine – Sebastian Aho – Teuvo Teräväinen

Joonas Donskoi – Roope Hintz – Kasperi Kapanen

Joel Armia – Erik Haula – Jesse Puljujärvi

Ylimääräiset hyökkääjät: Eeli Tolvanen, Jesperi Kotkaniemi

Puolustajat:

Miro Heiskanen – Rasmus Ristolainen

Esa Lindell – Henri Jokiharju

Juuso Välimäki – Sami Vatanen

Mikko Lehtonen – Jani Hakanpää

Maalivahdit:

Juuso Saros

Antti Raanta

Kevin Lankinen